Smarta tjänster via stadsnät

TV, Smarta Hem & Larm

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 3 - copy
Shadow

Snabbguide

Steg 1 | Är du ansluten till en fastighet med öppen Stadsnäts-TV?

Börja med att kontrollera att du kan få Kalejdo öppen Stadsnäts-TV i den fastighet du bor i. Kontakta i första hand fastighetsägaren och i andra hand det lokala stadsnätet.

Här är en checklista med frågor:

  • Är du ansluten till ett av de stadsnät som presenteras här?
  • Har du en LAN-anslutning, där du kan få en bredbandshastighet på 100 Mbit/sekund?
  • Har du en bostadsswitch (även kallad tjänstefördelare, DRG, CPE) i din lägenhet? Den behövs för att du skall kunna surfa via ett bredbandsuttag och se på tv via ett annat

Om du är ansluten till ett stadsnät men inte få Kalejdo öppen Stadsnäts-TV via ditt stadsnät kan du göra en intresseanmälan som vi skickar vidare till stadsnätet.

Skicka intresseanmälan till info@kalejdo.tv

Steg 2 | Skaffa en öppen tv-box

För att kunna använda Kalejdo öppen Stadsnäts-TV behövs en godkänd digital-tv-box. Tv-boxen är inte låst till någon specifik tjänsteleverantör utan som kund kan du välja och kombinera de tv-paket du är intresserad av.

Vi marknadsför två typer av digital-tv-boxar. Vanliga hdtv-boxar samt inspelningsbara hdtv-boxar. Med en inspelningsbar box kan du schemalägga och spela in upp till två program och titta på ett tredje samtidigt.

Se vår webbshop för mer information och priser.

Kalejdo levererar bara till hushåll som är anslutna till ett fiberoptiskt nät. Självklart kan du därför ha flera tv-boxar i ditt hushåll, till skillnad från bredbands-tv via ADSL.


Tv-boxar finns via lokala återförsäljare på de orter där vi finns. Tv-boxar kan köpas via Kalejdo webbshop.

Steg 3 | Koppla in din tv-box

Att koppla in tv-boxen är enkelt! Alla kablar som behövs medföljer tv-boxen och dessutom bifogas en användarguide som enkelt går igenom hur tv-boxen skall kopplas in.

Kalejdo öppen Stadsnäts-TV bygger på att du som konsument ska kunna välja! Som kund kan du använda din tv-box på flera sätt! Vissa nöjer sig med få kanaler, andra är storkonsumenter. Vi har en unik öppen lösning där ni kan beställa enskilda kanaler och kanalpaket från ett flertal olika leverantörer – via en och samma box.

 


Följande kanaler ingår i Kalejdo TV basabonnemang: SVT1HD, SVT2HD, SVT24, SVT Barn/Kunskapskanalen, TV4 samt eventuell lokal tv-kanal.

Beställ Kalejdo TV här.