supportsidan banderoll

Felsökning

Guider och tips för att luska ut vad som strular

Driftstatus

Se aktuella och tidigare driftstörningar

Installera IPTV

Här finns guider och filmer för hur du installerar din IPTV-box på korrekt sätt.

Allmänt om IPTV

För dig som funderar på IPTV

Allmänt om Smarta hem

Lite info om hur du blir smartare i hemmet

För våra partners

Branschpartners hittar info här

Kontakta oss

För alla TV-relaterade frågor rekommenderar vi att du som kund i första hand kontaktar din tjänsteleverantör. Om du inte får hjälp därigenom eller om problemet kvarstår är du välkommen att kontakta vår TV-kundtjänst genom vårt kontaktformulär nedan eller per telefon.

Telefonnummer till tv-supporten: 0771-19 17 00

Öppettider: vardagar 9-18, lunchstängt 12-13. Helgsupport via mail.

 

För alla Smarta Hem-relaterade frågor så rekommenderar vi att du i första hand ringer in till vår support på nedan nummer. Det går också bra att maila in frågor, men handläggningstiden är ofta kortare för Smarta Hem frågor om du ringer in.

Öppettider: vardagar 9-18, lunchstängt 12-13. Helgsupport via mail.

Se även nuvarande driftstatus för Smarta Hem-tjänsten här.

Om knapparna ovan inte fungerar som de ska, eller om du vill kunna skriva ner e-postadress och telefonnummer så har du dessa här:

  • Telefonnummer till Smarta Hem-supporten: 0770-17 18 99
  • E-postadress till Smarta Hem-supporten: support@kalejdo.tv

Vanliga frågor

Varför skulle jag välja Kalejdo över någon annan TV-leverantör?

Hela vår affärsidé bygger på att tillhandahålla en öppen TV-plattform. Praktiskt så innebär det att ni som kunder kommer kunna köpa en TV-box från oss och sedan få in kanaler från en eller flera olika tjänsteleverantörer. Du som kund kan, med en Kalejdo box, exempelvis ha ett kanalpaket från Allente och sedan några extra kanaler från Bahnhof, eller varför inte några handplockade kanaler från IP-Sweden.

Detta “lösgodis” liknande upplägget gör det möjligt för oss att erbjuda kunder ett mycket större utbud av kanaler, samtidigt som kunderna kan få bästa möjliga pris för de kanaler ni önskar se.

Behöver jag ha en TV-box?

Ja – för att kunna se på Kalejdos IPTV behöver du en, av oss, godkänd IPTV-box. Du kan köpa en IPTV-box från någon av våra återförsäljare eller direkt från vår webbshop.

Hur gör jag när jag har fått hem TV-boxen?

När du fått hem din TV-box och medföljande tillbehör så måste TV-boxen kopplas mot din TV-apparat, TV-nätet och till en strömkälla. Med TV-boxen skickas oftast en fjärrkontroll, HDMI-kabel, internetsladd och strömadapter. Följ nedan steg för att koppla in din Kalejdo box:

  1. Börja med att ansluta TV-boxen till din TV.
  2. Anslut sedan din TV-box till tjänstefördelaren via den medföljande internetsladden.
  3. Sist så ansluter du TV-boxen till ström, varpå lysdioden på framsidan/ovansidan av din TV-box börjar lysa.
  4. Börja titta på TV. 🙂

Om du får problem med inkopplingen av din IPTV-box så rekommenderar vi att du läser vår utförliga guide här.

Kan jag få hjälp med installationen av min TV-box?

Flera utav våra återförsäljare och samarbetspartners kan hjälpa dig med installationen, så tveka inte att vända dig till dem. Om du inte kan få assistans därigenom så kan du antingen boka installationshjälp direkt via Hemfixarna, eller så kan du vända dig till vår kundtjänst för vidare rådgivning.

Vad gäller om jag ångrar mitt köp från er webbshop?

Du som konsument har två veckors ångerrätt på alla köp via vår webbshop. Du som kund står för returkostnaden och behöver skicka med denna retursedeln i paketet. De returnerade varorna måste vara i gott skick! Vänligen kontakta vår kundtjänst om du känner dig osäker på något steg av processen.

Behöver jag ha ett kanalpaket för att kunna kolla på TV?

Kravet på ett kanalpaket skiljer sig åt mellan olika stadsnät. I vissa stadsnät så krävs det ett kanalpaket för att kunna se på TV via vår TV-box, medan i andra nät så behövs det inte. Du kan själv gå in och kolla vad som gäller för ditt nät här, men ibland kan det vara svårt att veta vilket stadsnät man tillhör och i sådana fall är det bra om du ställer frågan till vår kundtjänst.

Hur lång uppsägningstid gäller hos Kalejdo?

Vi har en uppsägningstid på 1 kalendermånad för våra kunder innebärande att uppsägningar fram till det sista datumet i innevarande månad genererar ett avslut den sista i påföljande månad. Grundabonnemanget faktureras fram till datum för avslut som Detta innebär Däremot kan bindningstiden variera beroende på vilka kanalpaket du har och hos vilka tjänsteleverantörer. Om du blir det minsta osäker så är du välkommen att kontakta vår support!

Hur gör jag med min TV-box om jag ska flytta?

I regel går det alldeles utmärkt att flytta med sig TV-boxen och alla kanalpaket. Men det förutsätter att vi har möjlighet att leverera vår tjänst till din nya adress. Kontakta oss innan flytten så kan vi svara på eventuella frågor och schemalägga en flytt av tjänst! Tänk på att om vi inte kan leverera till din nya adress så behöver ni inkomma med en uppsägning, uppsägningstiden är 1 kalendermånad. Vi tar ut en flyttavgift på 195Kr.

Vi arbetar ständigt med att utöka våra samarbeten med de olika stadsnäten runt om i Sverige, vilket gör det ökar chansen för dig som kund att alltid ha tillgång till vår TV-tjänst, oavsett vart du bor i landet.

Hur gör jag för att säga upp mitt abonnemang?

För att säga upp ditt Kalejdo basabonnemang så kontaktar du Kalejdo genom vårt kontaktformulär. Om du önskar säga upp kanalpaket som du har hos en av våra partners så kontaktar ni dom direkt. Vi svarar gärna på frågor eller funderingar kring uppsägningen, så tveka inte att höra av dig!

Var hittar jag mina avtalsvillkor?

Du hittar en digital kopia av de allmänna villkoren här.

Jag vill beställa en Smarta Hem-lösning, hur gör jag?

Det är enkelt att beställa ett Smarta Hem-paket hos oss. Besök vår webbshop och gör beställningen här på vår hemsida eller kontakta vår kundsupport om du har några frågor. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

På vilka sätt kan jag betala min faktura?

Du kan välja pappersfaktura mot en avgift på 28 sek eller E-postfaktura kostnadsfritt innebärande att en faktura mejlas till din mailadress i PDF-format. (Vid E-postfaktura så åligger det kunden att löpande förse fakturamottagare med korrekt E-postadress som säkerställer att fakturan når kund.) För Autogiro och E-faktura kontaktar du din bank. För att kunna ansöka om E-faktura/Autogiro så måste du fått din första faktura då du behöver ange OCR-nr.

Varför har jag fått en faktura från Billogram?

Billogram är det faktureringssystem som Kalejdo använder för att fakturera våra kunder. Du kan läsa mer om Billograms fakturahantering här.

Vilken är anledningen till att jag har fått en värdeavi?

Det finns två orsaker till att du kan ha fått en utbetalning med värdeavi:
Du har gjort en inbetalning på en redan betald faktura/betalt in för mycket.
Du har gjort en inbetalning utan korrekt OCR-nummer och beloppet har legat oplacerad på vårt klientmedelskonto i längre än två månader.
För vidare information kan du läsa här.

Hur kommer det sig att jag inte har fått min faktura?

Om du har bytt gatuadress (och har pappersfaktura) eller E-postadress (och har E-postfaktura) så kanske inte din faktura når dig. Det är viktigt att du säkerställer att Kalejdo har korrekta faktureringsuppgifter så din faktura kan levereras och betalas i tid.

Hur kommer det sig att jag har fått en påminnelseavgift?

En påminnelseavgift går ut automatiskt från Billogram 5 dagar efter en fakturas förfallodatum. Tänk på att om du är sen med din betalning så kan en påminnelseavgift ha genererats av systemet men påminnelsefakturan har inte nått dig ännu. Du behöver då betala påminnelseavgiften med samma OCR-nummer som original fakturan har.

Filer